Завідувачка кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 Тетяна Фоміна взяла участь у семінарі щодо впровадження у діяльність національних правоохоронних органів методики процесуального інтерв’ю.

Захід організовано і проведено за участю Офісу Генерального прокурора, Департаменту освіти, науки і спорту МВС України, ГО «Justgroop» на базі Дніпровського державного університету внутрішніх справ. Учасниками стали слідчі поліції, СБУ та ДБР, прокурори, детективи НАБУ, які здійснюють досудове розслідування злочинів вчинених в умовах збройного конфлікту, а також науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти МВС, що готують поліцейських.

Під час семінару було обговорено практичні кейси використання процесуального інтерв’ю під час спілкування з особами, що стали потерпілими від різних форм агресії ворога та зазнали сексуального насильства, пов’язаного зі збройним конфліктом. Наприкінці заходу учасники розглянули перспективи впровадження процесуального інтерв’ю в освітній процес майбутніх правоохоронців.

ВЗГ ХНУВС