Учасниця Школи наукового лідерства факультету № 1 Кристина Коваль взяла участь у міжнародному молодіжному обміні «Bookmarks vs. hatespeech», який відбувся у місті Мотич Лесний у Польщі.

У молодіжному обміні взяли участь представники різних країн світу: України, Албанії, Вірменії, Грузії, Туреччини, Італії, Тунісу, Греції та Польщі. Під час молодіжного обміну учасники визначили поняття «мови ворожнечі» та способи боротьби з нею в різних середовищах, а також причини виникнення булінгу, дискримінації, расизму та наслідки цих явищ у суспільстві.  Завдяки участі у проєкті представники різних країн отримали можливість підвищити обізнаність щодо теми «мови ненависті» у своїх місцевих громадах. Учасники також не лише отримали корисну інформацію, але й розвинули свої soft-skills, а саме – навчилися комунікації з новими людьми, удосконалили навички обговорення, підтримки та розуміння один одного. Учасники молодіжного обміну брали участь у різних видах діяльності, що включають майстер-класи, лекції, заходи з формування команди, інтерактивні ігри, дебати, тематичні дослідження тощо.

Після завершення молодіжного обміну Кристина Коваль отримала сертифікат міжнародного зразка про проходження тренінгового курсу.

ВЗГ ХНУВС