Доценткою кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету №1 Аліною Піддубною та викладачкою цієї ж кафедри Іриною Нечаєвою для випускників факультету №1 проведено факультативні заняття з дисципліни «Дії слідчо-оперативних груп Національної поліції з документування злочинів, пов’язаних із збройною агресією проти України».
Практичні заняття проведені на спеціально облаштованих локаціях: «Місце руйнування об’єкту цивільної інфраструктури – частково зруйновано (пошкоджено) внаслідок артилерійського обстрілу будівлі навчального закладу», «Приміщення, з ознаками здійснення катування людей», «Місце поховання декількох осіб» та «Мобільний блок-пост».
Під час занять здобувачами освіти відпрацьовано порядок проведення огляду місця події та алгоритм дій слідчо-оперативних груп Національної поліції з документування злочинів, пов’язаних із збройною агресією проти України. На заняттях курсанти засвоїли порядок взаємодії працівників органів досудового розслідування з іншими органами та підрозділами під час документування воєнних злочинів, а також порядок проведення слідчих (розшукових) дій з урахуванням особливостей досудового розслідування в умовах воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС