На кафедрі теорії та історії держави і права факультету № 1 проведено кафедральний семінар на тему «Академічна доброчесність – основа освітньої та наукової діяльності в сучасних умовах» для науково-педагогічних працівників кафедри та здобувачів вищої освіти факультетів № 1 та № 4. На заході розглядались основні засади необхідності дотримання принципів академічної доброчесності у закладах вищої освіти як викладачами, так і безпосередньо здобувачами вищої освіти.

Під час проведення семінару професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна ознайомила присутніх з  основними засадами Положення про академічну доброчесність у Харківському національному університеті внутрішніх справ та звернула увагу викладачів кафедри на необхідність дотримання системи етичних принципів учасниками освітнього процесу під час навчання, викладання й провадження наукової діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та наукових досягнень. На семінарі наочно продемонстровано необхідність дотримання академічної доброчесності, принципи академічної доброчесності надавачів освіти, дотримання доброчесності здобувачами освіти та науково-педагогічними працівниками. Окрема увага була приділена видам порушень академічної доброчесності та академічній відповідальності здобувачів освіти за порушення академічної доброчесності.

На семінарі виступив доцент кафедри Віктор Лазарєв, який звернув увагу здобувачів вищої освіти на важливість якісної підготовки курсових робіт, розглянув інструменти дотримання академічної доброчесності, заходи запобігання та сучасні напрями боротьби з академічним плагіатом, а також системи для перевірки текстів на ознаки плагіату, зокрема Unicheck (Україна).

ВЗГ ХНУВС