Представники університету разом із старшим інспектором ювенальної превенції сектору взаємодії з громадами відділу поліції № 1 Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області Едуардом Вербицьким провели зустріч з учнями 10-11 класів Гуменецької громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

Старшокласники відвідали аудиторії автомобільної підготовки та безпеки, ознайомилися з матеріально-технічною та навчальною базою університету у м. Кам’янець-Подільський. Доцент кафедри теорії та історії держави і права Віктор Лазарєв ознайомив школярів з історією поліцейського вишу.

Заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 4 Юрій Онищенко та провідна фахівчиня факультету № 1 Лілія Жиронкіна розповіли про умови вступу до університету, спеціальності, за якими готують фахівців, та запросили учнів до навчання.

Керівник Автошколи Олександр Марунчак надав можливість усім присутнім школярам випробувати себе на тренажерах у класі автомобільної підготовки для вдосконалення навичок практичного керування.

Старший викладач кафедри тактичної та спеціальної підготовки факультету № 3 Володимир Євтушок продемонстрував макети різних видів зброї, вибухонебезпечних предметів та боєприпасів, а також екіпіровку поліцейського при виконанні спеціальних завдань.

Доцент кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки Тетяна Орлова ознайомила з алгоритмом надання першої невідкладної домедичної допомоги, продемонструвала на манекенах способи зупинки критичної кровотечі, проведення серцево-легеневої реанімації.

Психолог відділення психологічного забезпечення університету Єлизавета Посна розповіла майбутнім абітурієнтам про особливості надання психологічної допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства, булінгу та стали жертвами кримінальних правопорушень.

Першокурсник факультету № 1 Дмитро Волошин, який є уродженцем Гуменецької громади, розповів учням про свої враження від навчання та поділився досвідом вступу до університету. Він відповів на запитання школярів, які цікавились курсантським життям.

ВЗГ ХНУВС