Дізнавач сектору дізнання Прилуцького РВП ГУНП у Чернігівській області, лейтенант поліції Сергій Бортник і викладачка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1, докторка філософії Альона Комзюк провели бінарне заняття з курсантами факультету № 1 з навчальної дисципліни «Адміністративне право» на тему «Загальна характеристика провадження у справах про адміністративні правопорушення».

Працівник поліції поділився з курсантами практичним досвідом роботи в органах поліції, розповів про особливості здійснення поліцейськими провадження у справах про адміністративні правопорушення та відмінності від кримінальних проваджень, правовий статус осіб, які беруть участь в провадженні у справі про адміністративне правопорушення. Дізнавач ознайомив зі специфікою складання процесуальних документів на кожній стадії провадження у справах про адміністративні правопорушення.

Наприкінці заняття Сергій Бортник відповів на всі запитання курсантів щодо відшкодування шкоди, заподіяної адміністративним правопорушенням. Усі отримані практичні поради стануть у нагоді у подальшій практичній діяльності в підрозділах Національної поліції України.

ВЗГ ХНУВС