У межах науково-дослідної та методичної співпраці з Академією адміністративно-правових наук і Київським університетом інтелектуальної власності та права представники кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 – завідувачка, докторка юридичних наук, професорка Олена Салманова, професор кафедри, доктор юридичних наук, професор Анатолій Комзюк та доцентка кафедри, кандидатка юридичних наук, професорка Ірина Казанчук долучилися до колективу авторів навчального посібника «Адміністративне право та адміністративний процес в умовах воєнного стану в Україні», виданого у 2-х томах (Том 1. «Загальне адміністративне право. Особливе адміністративне право»; Том 2. «Спеціальне адміністративне право. Європейське адміністративне право. Порівняльне адміністративне право. Адміністративний процес» : За заг. ред. В. Галунька, В. Фелика. Одеса : Видавництво «Юридика», 2024).

У навчальному посібнику подано розширені авторські курси провідних учених-адміністративістів з адміністративного права та адміністративного процесу, розроблені для умов воєнного стану. Вонирозроблені на підставі теоретичних положень та практичної діяльності адміністративних органів, що характеризує їх в умовах відбиття повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Із найбільш складних і дискусійних питань наведено альтернативні підходи. За змістом у навчальному посібнику розкрито всі питання Програми другого блоку фахового вступного випробування з адміністративного права України, затвердженої МОН України, проте не обмежується ним.

Видання розраховане на здобувачів освіти з галузей знань: «Право», «Державне управління» та спеціальності «Правоохоронна діяльність» усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів. Навчальний посібник може бути використаний курсантами та слухачами ХНУВС, інших закладів вищої освіти України під час вивчення дисциплін «Адміністративне право», «Адміністративний процес» та ін. Він також може стати в нагоді під час підготовки до вступних випробувань, складання ЗНО та ЄДКІ, а також у підготовці до відповідних кваліфікаційних іспитів юридичних спеціальностей.

Навчальний посібник також може бути корисним для посадовців адміністративних органів, а також науково-педагогічних працівників, науковців, депутатів усіх рівнів, суддів, волонтерів, інших суб’єктів громадянського суспільства, які пов’язані з публічним правом.

ВЗГ ХНУВС