Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6, кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко провела інтелектуальну антифейкову гру «НотаЄнота. Фейки про Чорнобиль та радіацію», в якій взяли участь здобувачі освіти ХНУВС. Це друга гра у межах навчального курсу «НотаЄнота» від ГО «Центр аналізу інформації “Лакмус”» за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну».

На початку гри викладачка ознайомила учасників із правилами та розповіла історію викраденого херсонського єнота. У чотирьох раундах змагалися збірні команди факультету № 6 – «Вільні духом», «Слава нації», «Кіберноти», факультету № 1 – «Козаки» та «Конфіденте». Під час «Розігріву» учасники відповідали на запитання, пов’язані з аварією на Чорнобильській АЕС. У другому раунді «Правда чи фейк» команди спростовували фейкову інформацію про зону відчуження, ліквідаторів та роботу атомної станції в наші дні. Третій раунд «Єнот знає» вимагав від учасників застосування критичного мислення. У ньому гравці продовжували наведені цитати та визначали авторство відомих тверджень. У фінальному раунді «Так, але…» здобувачі освіти, переглянувши фото й відео, мали віднайти неправдиву інформацію й обґрунтувати свою думку.

Відповіді команд оцінювало журі, до складу якого увійшли представниці факультету № 6 – фахівчиня Олена Адамчук і методистки Оксана Власенко та Віта Пашко. За набраними балами І місце посіла команда «Кіберноти», ІІ місце – «Слава нації» і ІІІ місце – «Вільні духом».

Учасникам вдалося досягти основної мети антифейкової гри – врятувати єнота з пропагандистського полону.

ВЗГ ХНУВС