До Дня хрещення Київської Русі-України та Дня Української Державності для курсантів факультету № 2 відділом соціально-гуманітарної роботи було організовано лекцію «Історичне значення прийняття християнства у Київській Русі-Україні». Лекція із презентацією була підготовлена у співпраці фахівця відділу соціально-гуманітарної роботи Андрія Прохорова та старшого співробітника науково-дослідної лабораторії з проблем досудового розслідування підполковника поліції Івана Крицака.

Розмови про особисте світосприйняття потребують невеликої аудиторії, але вони надають можливість переглянути свої життєві підходи, замислитися над небуденними, але важливими питаннями людського буття. У вступній частині Андрій Прохоров зробив наголос на важливості християнської цивілізації у всіх аспектах державотворення та всебічного розвитку молодої держави Русі-України. Присутні на лекції мали можливість пересвідчитися, що вивчення християнських засад української державності є необхідним для тих, хто представлятиме державу на службі.

Під час лекції Іван Крицак зробив екскурс по маловідомим свідченням раннього впровадження християнства на території сучасної України. Яке значення для духовного життя тодішнього суспільства мали християнські початки освіти, мистецтва, культури? Чим було важливе запровадження чернечої практики та відкриття монастирів? Який вплив здійснювали християнські традиції у різні періоди української історії та як здійснювалася нищівна радянська політика щодо релігії? Такі питання, зокрема, було висвітлено лектором.

Традиційні вірування продовжують відігравати значну роль в житті багатьох наших співвітчизників, і поліцейський має бути обізнаним у питаннях релігійних практик, церковних відносин та міжконфесійного діалогу.

ВЗГ ХНУВС