Команда учасників Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ – курсант 2 курсу факультету № 3 Руслан Салогуб і першокурсники факультету № 2 Олександр Тарабанов і Мілена Цвєткова – продовжує реалізацію власного соціального проєкту. Курс складається з серії тренінгів та інших заходів, спрямованих на підвищення правової обізнаності студентсько-курсантської молоді та учнів старших класів закладів загальної середньої освіти м. Вінниця.

У межах проєкту відбувся третій квест «Іспит», учасники якого змогли закріпити знання про булінг / мобінг / кібербулінг у закладі освіти та на роботі, про порушення прав працівників, правила укладення та розірвання трудового договору та про організації, до яких потрібно звертатися у разі потреби. У квесті взяли участь здобувачі освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, Вінницького національного аграрного університету, Вінницького національного технічного університету, Вінницького фахового коледжу економіки та права.

Експерткою четвертого тренінгу «Цифрові права та безпека в інтернеті – як захистити свою конфіденційність» виступила головна юристка сектору «Вінницьке бюро правничої допомоги №1» Вінницького відділу надання безоплатної правничої допомоги Центрально-Західного управління надання безоплатної правничої допомоги Крістіна Куксіна. Тренінг пройшов за участі курсантів і курсанток Харківського національного університету внутрішніх справ, учнів та учениць Вінницького ліцею № 12, Вінницького ліцею № 4 ім. Д. І. Мєндєлєєва, студентів і студенток Могилів-Подільського монтажно-економічного фахового коледжу та Вінницького держаного педагогічного університету їм. Михайла Коцюбинського.

Крістіна Куксіна розповіла про цифровізацію нашої держави, сервіс «Резерв+», сучасні цифрові можливості у застосунку «Дія», подання електронної заяви до суду, права користувачів Інтернету тощо.

Курсанти-організатори проєкту ознайомили учасників інтерактивного курсу «WEEKLY» з перевагами навчання у ХНУВС, спеціальностями, за якими готують фахівців, а також акцентували увагу присутніх представників громадськості на роботі Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, у якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем.

ВЗГ ХНУВС