Напередодні Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України проректор зустрівся із першокурсниками табірного збору, курсантами навчально-наукових інститутів Харківського національного університету внутрішніх справ.

Захід розпочався виконанням Державного гімну. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто загинув, захищаючи Україну. Під час спілкування із молоддю полковник Дмитро Власенко проінформував про деякі аспекти сучасної війни, зупинився окремо на завданнях поліції, представники якої несуть службу на прифронтових і деокупованих територіях, відповів на запитання здобувачів освіти.

Дмитру Анатолійовичу є про що розповісти молодому поколінню правоохоронців, адже він з 2014 року і по 2024 брав участь у бойових діях, пройшов шлях від командира групи до командира бригади. За віддану службу Батьківщині нагороджений державними нагородами – орденами Данила Галицького, Богдана Хмельницького III та II ступенів та вогнепальною зброєю.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Президент України Володимир Зеленський присвоїв йому звання Герой України із врученням ордена «Золота Зірка».

У заході також взяв участь заступник командира по роботі з особовим складом 14-ї бригади оперативного призначення «Червона калина» Національної гвардії України, полковник Володимир Романишин. Він розповів про бойовий шлях бригади, бійці якої з перших днів війни стали на захист держави.

Звертаючись до курсантів, проректор закликав молодь бути дисциплінованими, старанно вчитися, зокрема, володіти зброєю та постійно підвищувати свою фізичну готовність до виконання завдань, а також вірити в свої сили, український народ і нашу перемогу над ворогом.

Наприкінці заходу Володимир Романишин передав у подарунок Прапор 14-ї бригади оперативного призначення «Червона калина» і, як зазначив Дмитро Власенко, такі зустрічі з представниками різних військових формувань для здобувачів освіти університету будуть проводитися й надалі.

ВК ХНУВС