Працівники Харківського національного університету внутрішніх справ: директор навчально-наукового інституту № 1 Віталій Романюк і доцент кафедри адміністративного права і процесу навчально-наукового інституту № 3 Олександр Пабат взяли участь у засіданні круглого столу на тему «Українська держава перед викликами і перспективами (пост) воєнного часу». Захід відбувся на Поділлі за участі військових, ветеранів і представників міської влади, громадських організацій, поліції, освіти та духовенства, аби спільними силами розробити план відбудови України.

Учасники поділилися власними здобутками та досвідом реабілітації військових і цивільного населення, обговорили наявні проблеми, зокрема поширення нелегальної зброї у руках мирного населення, лікування алкоголізму, створення ветеранських просторів та досвід супроводу сімей загиблих або безвісти зниклих військовослужбовців. Олександр Пабат виступив із доповіддю на тему: «Проблема появи великої кількості зброї у руках населення».

Цей захід є першим із серії круглих столів, які у майбутньому допоможуть сформувати ефективну соціальну та гуманітарну політику післявоєнної відбудови на рівні громади. За результатами проведеного заходу сформовані рекомендації, які будуть надані відповідним структурам для втілення їх у життя.

ВК ХНУВС