Доцентка кафедри адміністративного права та процесу ННІ №3, кандидатка юридичних наук, професорка Ірина Казанчук взяла участь у навчальних онлайн-курсах з дисциплін «Антикорупція та доброчесність» та «Основи антикорупції для всіх та кожного», організованих Національним агентством з питань запобігання корупції.

Курси містять комплексний підхід, за яким теоретичні знання щільно переплітаються з практичними прикладами, що дозволяє не просто засвоїти інформацію з питань антикорупції та доброчесності, а й навчитись її ефективно застосовувати в практичній діяльності.

Учасники курсів отримали поглиблені знання щодо загальнотеоретичних і правових аспектів визначення поняття «корупції», причин її розвитку в Україні, механізму подолання проявів корупції в умовах сьогодення, комплексного розуміння поняття «доброчесності» і її зв’язку з корупцією як феноменом сучасного суспільства, реалізації завдань державної антикорупційної політики, зміцнення доброчесності та антикорупційної діяльності державних органів тощо. З акцентом на практичні інструменти і навчання учасники отримали уявлення про те, як максимально ефективно за допомогою платформи «Kahoot» зосередитись на базових знаннях про корупцію, перетворюючи навчання на захоплюючу гру. Застосовуючи метод «світове кафе», обговорили проблеми щодо негативного впливу корупції на різні сфери суспільного життя. Завдяки дебатам учасники розглянули різні шляхи запобігання корупції, зокрема як через розгляд етичних дилем отримати практичні навички в орієнтуванні у складних моральних ситуаціях, розвиваючи критичне мислення та етичну свідомість.

За результатами проходження курсів та успішного виконання тестових завдань Ірина Казанчук отримала сертифікати з підвищення кваліфікації.

ВК ХНУВС