Працівники Харківського національного університету внутрішніх справ – доцент кафедри соціології та психології, кандидат біологічних наук Олена Шахова та заступник декана факультету № 4 з навчально-методичної роботи, кандидат наук з державного управління, доцент, майор поліції Юрій Онищенко взяли участь у телевізійній програмі «Віддзеркалення» на телеканалі «АТН Харків». Ведучий – журналіст Філіп Дикань.

Під час програми Олена Шахова аналізувала питання про негативний вплив інформаційних атак на психоемоційний стан громадян та надавала рекомендації щодо подолання цих наслідків.

Юрій Онищенко звернув увагу на внутрішні загрози інформаційній безпеці держави, необхідності проведення масштабної просвітницької роботи з громадянами щодо підвищення рівня комп’ютерної грамотності та кібергігієни. Внутрішній спокій, нівелювання панічних настроїв, дотримання запропонованих алгоритмів дій під час спроб з боку шахраїв заволодіння персональними та іншими критично важливими даними осіб – запорука того, щоб не стати жертвою кібершахраїв.

Відео можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=912cZ2-iBqs

ВЗГ ХНУВС