Інновації стають визначальною характеристикою викладання іноземних мов у всьому світі. Інтеграція технологій у навчанні неминуча, тому приділяється значна увага впровадженню інноваційних технологій у освітній процес.

Завідувачка кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС Олена Статівка та викладачі цієї ж кафедри Валентина Почуєва, Любов Русанова, Валентина Кочина, Лариса Сазанова, Олег Гончарук та Артем Білоусов взяли участь у міжнародному онлайн-вебінарі від National Geographic Learning. Були розглянуті приклади застосування інноваційних технологій викладання іноземних мов у світовій практиці: дієві варіанти реалізації різноманітних підходів до повторення та узагальнення мовного матеріалу; стратегія циклічного повторення – поєднання відпрацювання нового матеріалу та вже знайомого; варіанти консолідації мовного матеріалу, що мотивують та сприяють осмисленому засвоєнню; вміння ефективно організовувати етапи заняття та забезпечувати можливість продукувати цільовий мовний матеріал.

Інноваційні зміни у сучасному освітньому процесі пов'язані з інформаційно-комунікативним аспектом, який спрямований на забезпечення взаємодії у процесі спільної діяльності людини. Аналіз інноваційних практик сприяє вдосконаленню освітніх технологій та підвищенню результативності навчального процесу в цілому.

ВЗГ ХНУВС