Для дітей Олексіївської громади Харківської області, які прибули на оздоровлення в Китайгородську об’єднану територіальну громаду Хмельницької області, було організовано ознайомчу екскурсію університетом. Це дівчата та хлопці, чиї батьки беруть участь у бойових діях, які знаходяться на патронатному вихованні або втратили одного з годувальників. Захід відбувся за сприяння старшого інспектора ювенальної превенції сектору взаємодії з громадами відділу № 1 Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області Едуарда Вербицького. 

Діти ознайомилися з матеріально-технічною та навчальною базою вишу у м. Кам’янець-Подільський – відвідали клас безпеки та Автошколу, із зацікавленням послухали історію створення університету.

Старший викладач кафедри тактичної та спеціальної підготовки Володимир Євтушок продемонстрував макети різних видів зброї, вибухонебезпечних предметів і боєприпасів, а також екіпіровку поліцейського при виконанні спеціальних завдань.

В Автошколі діти мали можливість випробувати себе за комп'ютерними тренажерами та на автомобільних симуляторах, на яких вдосконалюються навички практичного керування.

Завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки Василь Корнієнко ознайомив з алгоритмом надання першої невідкладної домедичної допомоги, демонструючи на манекенах способи зупинки критичної кровотечі, проведення серцево-легеневої реанімації.

Представники відділення психологічного забезпечення університету розповіли про особливості надання психологічної допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства, або стали жертвами кримінальних правопорушень та піддавалися булінгу.

Наприкінці зустрічі викладачі та курсанти розповіли хлопцям і дівчатам, як проходить навчальний процес в університеті.

Діти отримали багато яскравих вражень та позитивних емоцій.

ВЗГ ХНУВС