Представники кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 – завідувачка кафедри Тетяна Гудзь і професор Андрій Войціховський взяли участь у черговій тематичній лекції суддів Конституційного Суду України на тему «Висновок КРЄС «Рухаючись вперед: використання асистивних технологій у судочинстві» від 1 грудня 2023 року № 26 (2023). Актуальні аспекти для використання в Україні».

Судді Галина Юровська і Віктор Городовенко разом із суддею Верховного Суду Єгором Красновим розглянули питання щодо особливостей використання штучного інтелекту в судочинстві України.

Доповідачі зазначили, що майбутнє правосуддя полягає у використанні технологій та автоматизації судових процесів. Штучний інтелект має значний потенціал у прискоренні обробки даних, розвантаженні роботи суддів й забезпеченні їх ефективності. Надзвичайно важливим у разі застосування штучного інтелекту є дотримання таких фундаментальних принципів, як верховенство права, недискримінація, неупередженість, справедливість і безпека.

ВЗГ ХНУВС