Старша викладачка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Наталія Філіпська провела дводенний тренінг для офіцерів поліції превентивного сектору ГУНП у Миколаївській та Полтавській областях на тему «Захист прав та законних інтересів людей з інвалідністю у поліцейській діяльності та етика спілкування з ними».

Мета тренінгу – підвищення рівня знань працівників поліції щодо наявних прав, свобод і законних інтересів людей з інвалідністю; орієнтування у нозологічних формах інвалідності та проявах обмежених можливостей; підвищення ефективності захисту такої категорії осіб під час виконання поліцейських функцій у період збройного конфлікту.

Захід був організований та проведений у м. Київ Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів та Європейського Союзу. До його програми ввійшли викладення теоретичного матеріалу щодо законодавства України, досвід поліції інших держав, описові характеристики різних форм обмежених можливостей і практичні вправи та завдання, що передбачали роботу у групах тощо.

ВЗГ ХНУВС