Фахівці відділу соціально-гуманітарної роботи ХНУВС – куратори з виховної роботи факультетів №№ 1-4 – провели для здобувачів вищої освіти бесіди за темою «Україна – європейська держава».

Україна з давніх-давен була частиною європейського світу. Створення першої держави Русі, запровадження Магдебурзького права, виникнення козацької держави і козацтва, як феномена європейського лицарства, формування певних європейських правових норм у ХІХ столітті, національна революція початку ХХ століття – усі ці події єднають нас із загальноєвропейською цивілізацією. Про це свідчить і розвиток української культури та мистецтва упродовж багатьох століть.

Європейська інтеграція України з ЄС є частиною закономірного процесу об’єднання країн європейської спільноти. На відміну від багатьох інших відомих в історії «союзів», він ґрунтується на взаємовигідній співпраці держав-членів ЄС. У цьому полягає його міць і ефективність.

Сьогодні Україна має багато досягнень на шляху повернення до європейської спільноти, але від кожного українця залежить, наскільки і коли єдині для європейської цивілізації цінності стануть пріоритетними в нашій країни. Сучасна молодь має бачити свої перспективи і розуміти завдання та вимоги, які висуває перед кожним процес європейської інтеграції.

ВЗГ ХНУВС