З метою військово-патріотичного виховання молоді військові капелани провели інформаційно-просвітницьку бесіду із здобувачами вищої освіти факультетів №№ 1, 4 та Сумської філії ХНУВС. У заході взяли участь: ветеран війни в Іраці та Афганістані Девід Вітковський (США), член секретаріату Духовної ради міста Кам’янця-Подільського, представник Кам'янець-Подільського територіального центру соціального обслуговування «Турбота», військовий капелан Тарас Банас, капелан правоохоронної системи, священник Олександр Вершигора і капелан-волонтер Ілля Дюженко.

Учасники обговорили наслідки повномасштабного вторгнення рф в Україну – застосування зброї у різних обставинах, суїциди, актуальні проблеми у воєнний та післявоєнний часи. Вони зазначили, що саме військові капелани на фронті допомагають і підтримують бійців під час фізичного та емоційного виснаження.

Девід Вітковський звернувся до молоді: «Ваш фронт – здобувати освіту, знання в університеті, вчитися любити землю, працювати на ній, і пам'ятати, що ви є християнами, тому ваш обов'язок – зберегти духовність свого родоводу, своєї країни».

Такі зустрічі спонукають до розуміння подій, які відбуваються сьогодні, та дають віру в незламність і силу українського народу.

Захід організовано відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС