Науково-педагогічний склад кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС приділяє велику увагу науковій роботі курсантів і студентів, всіляко підтримує їхні наукові ініціативи та пишається здобутками. На кафедрі працює науковий гурток, до складу якого входять 30 курсантів і студентів (керівник гуртка – старша викладачка кафедри Тетяна Кальченко). За 2023/2024 навчальний рік члени гуртка брали участь у міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, круглих столах і форумах.

За участь у ХVI Міжнародному конкурсі студентських науково-дослідних культурно-мистецьких робіт іноземними мовами «Сучасна освіта: найбільші загрози та виклики» («Education today: the biggest threats and challenges») гуртківці отримали сертифікати учасників, а курсантка 4 курсу факультету № 4 Дар’я Рябцева нагороджена дипломом ІІІ ступеня у номінації «Професійний погляд». Член наукового гуртка, курсант 2 курсу факультету № 4 Володимир Лісовол успішно пройшов 20-тижневий курс англійською мовою Левіт Інституту міжнародного розвитку (The Leavitt Institute for international development – TLI) «Критичне мислення та адвокатура як основа вільного суспільства».

Керівницю наукового гуртка Тетяну Кальченко на Вченій раді було відзначено Подякою за особисту ініціативність, творчий підхід у роботі, активну участь у популяризації науки, особистий внесок у справу підтримки наукової діяльності молодих учених у Харківському національному університеті внутрішніх справ і сприяння реалізації їх інтелектуального потенціалу.

ВЗГ ХНУВС