Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 ХНУВС кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко як член ГО «Інноваційні обрії України» взяла участь у Тренінгу з безпеки та просування громадських організацій. Захід був реалізований у межах проєкту «Голоси громад в умовах війни» та організований НУО «Сучасний Формат». Дводенний тренінг проходив у місті Житомир та об’єднав активну креативну молодь зі Львова, Харкова, Києва, Івано-Франківська та Житомирщини.

У перший день заходу відбувся тренінг «Цифрова безпека», спікером якого виступив фахівець із кібербезпеки Генрі Дем’яновіч. Учасники працювали в групах, обговорювали питання цифрової безпеки; оцінки та видів ризиків, з якими стикаються громадські організації та активісти. Модератор надав вичерпні відповіді щодо безпечного поводження із цифровим контентом, уникнення втрати інформації.

Наступного дня учасники доєдналися до майстер-класу «Елементи ораторського мистецтва» від заслужених артистів України Петра Авраменка та Олени Заведії. Слухачів ознайомили з життям і репертуаром Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги. Учасники поділилися думками щодо ролі мистецтва під час війни, його важливості та необхідності.

Протягом двох насичених днів навчання учасники активно комунікували й ділилися власним досвідом, адже представляли громадські організації, що працюють у різних сферах.

ВЗГ ХНУВС