Представники кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 – завідувачка кафедри Тетяна Гудзь і професор кафедри Андрій Войціховський, а також професор кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін факультету № 6 Юрій Коломієць взяли участь у черговій тематичній лекції на тему «Історія заснування Конституційного Суду України».

Під час презентації Галина Юровська розкрила питання щодо становлення інституту конституційного правосуддя в Україні після проголошення незалежності держави, а також розповіла про прийняття Закону України «Про Конституційний Суд України», обрання першого складу Суду.

Окрему увагу доповідачка приділила організаційним питанням діяльності КСУ, до яких увійшли: порядок призначення та вимоги до суддів, їх повноваження, порядок та форми звернень, процедура розгляду звернень, принцип гласності судових засідань. Вона наголосила, що діяльність Конституційного Суду України спрямована на забезпечення демократичного, правового режиму та дотриманням принципу верховенства права органами державної влади.

ВЗГ ХНУВС