Починаючи з 24 лютого 2022 року, через збройну агресію і руйнування житла тисячі українців і українок із різних регіонів нашої країни стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО), які досі стикаються із низкою викликів і проблем, одним із яких є дискримінація.

Фахівчиня відділу міжнародного співробітництва, представниця команди «Рівні можливості» ХНУВС Надія Сергієнко взяла участь у тренінгу «Дискримінація. Ознаки, види, причини та механізми захисту», який став можливим за партнерства Міжнародної правової організації Freedom House в Україні, ГО «Київський освітній центр «Простір толерантності» та інших партнерів.

Голова правління громадської організації, тренер Мирослав Гринберг поєднав інформаційну частину із практичними вправами. У теоретичних блоках учасниці тренінгу розглянули дефініцію дискримінації, її форми і види, а також механізми захисту від її проявів. В активній частині – проходили тести та виконували вправи для глибшого розуміння та опрацювання цих понять. Учасниці, серед яких були представниці ВПО і громадських об’єднань, ділились особистими історіями негативного і позитивного досвіду подолання дискримінації в сучасному українському суспільстві, активно спілкувались, відповідали та ставили запитання.

За результатами тренінгу Надія Сергієнко отримала сертифікат.

Нагадуємо, що ознайомитись із актуальними можливостями участі у міжнародних заходах можна на сторінці «Міжнародне співробітництво – Оголошення» (https://www.univd.edu.ua/uk/posts).

ВЗГ ХНУВС