Старша викладачка кафедри українознавства факультету № 2 ХНУВС Наталія Єльнікова пройшла Всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації «Сучасний лінгвістико-інформаційний дискурс: мовні засоби, наративи, символи, персоналії». Захід був організований Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка та Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

Це науково-педагогічне стажування спрямоване на розвиток та удосконалення психолого-педагогічної, комунікативної, інформаційно-комунікаційної компетентностей, а також практичних умінь і навичок інтерактивної взаємодії та професійно-особистісного розвитку для підвищення ефективності професійного спілкування та здійснення педагогічної діяльності.

Учасники досліджували мовні засоби сугестивного впливу на суспільство в інформаційному дискурсі, аналізували мову і меми: мережевий фольклор, як засіб нівелювання інформаційної агресії. Вони також студіювали наративні практики інформаційної війни: мова агресії та опору. Здобуті знання будуть впроваджені кафедрою українознавства факультету № 2 в освітній процес.

ВЗГ ХНУВС