Здобувачка освіти другого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Марія Івах взяла участь у роботі Літньої школі «Навіювання та маніпулювання громадською думкою як алгоритми здобуття та утримання політичної влади в Європі», організованій Університетом імені Адама Міцкевича (м. Познань, Республіка Польща).

Марія Івах разом із представниками інших закладів вищої освіти України прослухала курс лекцій і взяла участь у тренінгах із питань філософії, ораторського мистецтва, всебічного впливу інформації на людський розум, проблематичності соціальних мереж, розпізнавання фейків та інших аспектів впливу інформації на людину та суспільство, вміння працювати з нею. Учасники літньої школи прослухали лекції професорів Університету імені Адама Міцкевича Криштофа Новак-Посадзи – «Види подачі інформації, культура отримання інформації від спікера та аудиторії», «Авторитет спікера. Компетентність і впевненість у викладенні інформації», Анджея Новака – «Діяльність з розвитку культури фейковості соціальних мереж», «Маніпулювання провокаційними заголовками, інформаційна війна» та інші.

Учасники Літньої школи ознайомилися з особливостями освітнього процесу в Польщі та отримали цінну інформацію із питань маніпулювання громадською думкою через засоби масової інформації, соціальні мережі та протидії фейкам.

ВЗГ ХНУВС