У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочалися курси спеціалізації «Служба освітньої безпеки». До занять приступили 229 слухачів – поліцейські з Хмельницької та Полтавської областей, які нестимуть службу у закладах освіти. Цей проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створити безпекове середовище після війни.

До слухачів звернувся директор інституту післядипломної освіти ХНУВС Ігор Назаренко: «Ви станете фахівцями з питань безпеки в закладах освіти, окрім поліцейських навичок, володітимете вміннями спілкуватися з дітьми, розумітимете їх психологію, зможе запобігти безпековим ризикам і вчасно розпізнати, виявити і нейтралізувати загрозу життю і здоров'ю дітей, учителів і персоналу».

Впродовж місяця слухачі проходитимуть відповідний курс навчання, щоб ознайомитися з особливостями роботи у закладах освіти, а також системою захисту прав дітей.

ВЗГ ХНУВС