Здобувачі вищої освіти, представники науково-педагогічного складу та співробітники Харківського національного університету внутрішніх справ, у тому числі Сумської філії та КЛК ХНУВС, взяли участь в онлайн-заході, присвяченому питанню психологічного здоров’я, організованого Консультативною місією Європейського Союзу в Україні (КМЄС).

На початку онлайн-заходу із вітальним словом до учасників звернувся Голова Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Aнтті Хартікайнен. Крім того, радник/тренер з питань розвитку реформи управління людськими ресурсами Консультативної місії Європейського Союзу Ніколаос Бакогіанніс окреслив мету проведення заходу.

Ліцензований психолог компанії Wildgoose Клаас Тувечерн і представник Канадсько-українського проєкту розвитку поліції Джулі Девлін представили онлайн презентацію на тему «Стрес та його наслідки. Реакції на стрес. Стратегії для подолання стресу».

Експерт Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу Національного університету «Києво-Могилянська академія» Євген Лікарчук та експертка Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу Національного університету «Києво-Могилянська академія», завідувачка ВПЗ ВКЗ ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка Олександра Бурлаченко провели інформативну тренінгову сесію «Основні навички управління стресом».

Наприкінці заходу із заключною промовою виступила керівниця компоненту з питань належного врядування КМЄС Кірстен Йоппе.

У межах проведення онлайн-заходу учасники прослухали доповіді та ознайомились з поняттям стрес, особливостями та різновидами стресу, стратегіями і способами його подолання тощо, ставили запитання спікерам та отримали на них ґрунтовні відповіді.

ВЗГ ХНУВС