Професор кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Олена Синявська та доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Юлія Самойлова взяли участь в онлайн-тренінгу англійською мовою «2002/2022/ONL Police English Language» на освітній онлайн-платформі LEEd CEPOL, розробленого Агентством Європейського Союзу з навчання правоохоронних органів (CEPOL) cпільно з British Language Centre.

Головною метою курсу «2002/2022/ONL Police English Language» стало підвищення рівня знань англійської мови учасниками за стандартами Загальноєвропейської компетенції володіння іноземною мовою (CEFR).

Тривалість курсу становила вісім тижнів (125 годин), протягом яких учасники вивчали певну лексику, а також зосереджували увагу на повторенні граматики. Зміст навчальної програми передбачав такі форми діяльності, як мовлення, читання, аудіювання та письмо. Під час щотижневих онлайн-сесій учасники заходу мали змогу не лише засвоювати теоретичні знання з англійської мови, але й практично використовувати їх під час занять з викладачами-носіями англійської мови.

За період курсу учасниками було засвоєно граматику та спеціальну поліцейську термінологію у наступних предметних областях знань: English Police Station, Equipment and Officers; Money laundering; Cybercrime; Europol and Investigation Teams; Schengen; Counter Terrorism; EU Policy Cycle, Immigration.

Олена Синявська та Юлія Самойлова успішно виконали всі завдання та отримали відповідні сертифікати про проходження курсу «2002/2022/ONL Police English Language».

ВЗГ ХНУВС