У межах реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Покращення стану захищеності та реагування стосовно джерел іонізуючого випромінювання в Україні» у Відні відбулась зустріч робочої групи представників Управління радіологічної безпеки Міністерства енергетики США, Департаменту освіти, науки та спорту МВС України, Державної інспекції ядерного регулювання України, розробників курсу з реагування поліції у випадку протиправних дій щодо джерел іонізуючого випромінювання під час їх використання, зберігання або транспортування та слухачів-спостерігачів від закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання Міністерства внутрішніх справ України.
Від Харківського національного університету внутрішніх справ у заході беруть участь та забезпечують розробку курсу головна наукова співробітниця науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Тетяна Матюшкова та заступник начальника навчально-методичного відділу Сергій Марчишин. В якості слухачів-спостерігачів до курсу долучилися завідувач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету №3 Ігор Ковальов і доцент цієї ж кафедри Микола Боровик.
Заходи розпочались з промови очільника управління науки та інновацій Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Олександра Тарасенка та хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті загиблих у авіакатастрофі 18 січня 2023 року.
Представники Міністерства енергетики США Джеремі Джемісон (Jeremy Jamison), Джеррі Андерсон (Jerry Anderson) і Сорін Пуброші (Sorin Pubroschi) привітали представників усіх закладів освіти МВС із продовженням роботи над вдосконаленням українського курсу з реагування поліції на інциденти з джерелами іонізуючого випромінювання. У перші два дні тренінгу розробники курсу представили свої модулі учасникам, зокрема, Тетяна Матюшкова провела навчальне заняття за темою «Поняття та види джерел іонізуючого випромінювання», Сергій Марчишин – «Об’єктовий план реагування». Ігор Ковальов і Микола Боровик взяли активну участь у дискусіях під час засвоєння матеріалу та отримали сертифікати учасників. Розробники курсу Тетяна Матюшкова та Сергій Марчишин продовжують виконувати завдання з підготовки матеріалів навчального курсу з реагування поліції у випадку протиправних дій щодо джерел іонізуючого випромінювання під час їх використання, зберігання або транспортування.

ВЗГ ХНУВС