Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Шуміло успішно завершив підвищення кваліфікації, пройшовши навчальний курс «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів» на освітній платформі Prometheus. Курс розроблено та затверджено Американськими радами з міжнародної освіти ACTR/ACCELS.

Програма курсу складалася з шести модулів: концепція академічної доброчесності у вищій освіті; методика викладання: сприяння академічній доброчесності; основи академічного письма та доброчесності; дизайн системи оцінювання для підвищення академічної доброчесності; науковий керівник – роль та місце у формуванні культури академічної доброчесності.

Опанування курсу дало розуміння, як можна розвивати культуру академічної доброчесності. Курс надає можливість подивитися на навчальні дисципліни через призму академічної доброчесності та пропонує теоретичні основи й практичні інструменти, що допомагають посилити культуру академічної доброчесності.

Досвід, отриманий під час опанування курсу, стане в нагоді при викладанні навчальних дисциплін, перевірці курсових та наукових робіт, а також у підготовці навчально-методичних матеріалів.

Сумська філія ХНУВС