Протягом двох днів у м. Полтава проходив  тренінг з антикорупції у вищій освіті та взаємодії студентів/курсантів з уповноваженим з питань запобігання та виявлення корупції. Захід був організований ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансуванням Європейського Союзу.

В межах тренінгу розкривалися питання антикорупційної філософії студентів/курсантів; проблеми співвідношення антикорупції та доброчесності; корупційні ризики у вищій освіті; студентське самоврядування у системі антикорупційної інфраструктури. Також було висвітлено роботу антикорупційного уповноваженого та його роль у запобіганні корупції в університеті. Не залишилися без уваги питання правового статусу викривача корупції та механізми його захисту.

Захід відвідали курсант 3 курсу факультету № 1 Олексій Рачинський, курсантка 3 курсу факультету № 2 Анастасія Петриченко, курсант 3 курсу факультету № 3 Максим Дерунов та курсантка 3 курсу факультету № 4 Дар’я Рябцева.

Після завершення тренінгу учасники отримали сертифікати про успішне проходження навчання з антикорупції у вищій освіті та взаємодії студентів/курсантів з уповноваженими з питань запобігання та виявлення корупції.

ВЗГ ХНУВС