Завідувачка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 докторка юридичних наук, професорка Ольга Гетманець та кандидатка юридичних наук, доцентка цієї ж кафедри Дар’я Коробцова взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Вороновські читання: Євроінтеграційний вектор регулювання публічних фінансів в умовах воєнного стану». Вони підготували тези доповіді на тему «Фінансовий захист військовослужбовців в Україні: правові засади на шляху до Євроінтеграції».

Особливістю Вороновських читань-2023 став багатонаціональний склад професійних учасників — теоретиків і практиків у галузі правового регулювання та реформування публічних фінансів. Участь у роботі конференції взяли науковці, юристи, політики, судді та народні депутати з Польщі, Німеччини, Казахстану та різних куточків України. Ключові питання дискусій: правова природа фінансової відповідальності; податкове регулювання в умовах євроінтеграційних процесів та воєнного стану; вплив права Європейського Союзу на національне податкове законодавство; сучасне фінансове право та право публічних фінансів; стабільність податкового законодавства в умовах воєнного стану та інші.

Фінальним акордом конференції став звіт про діяльність Асоціації фінансового права України, засідання Комітету з присудження Премії імені Лідії Костянтинівни Воронової та вшанування переможців.

ВЗГ ХНУВС