Метою економічного форуму, що пройшов у м. Рига (Латвія), став аналіз ролі людської креативності та потенціалу міжнародних екосистем для розвитку відкритих інновацій, а також представлення кращих світових практик та науково обґрунтованих практичних рішень для досягнення вищого рівня благополуччя в глобалізованому суспільстві.

Продовжується успішна практика п’яти попередніх Економічних форумів. Форум є платформою для обміну досвідом та співпраці науковців, підприємців та політиків, стимулюючи залучення місцевих та іноземних інвестицій та розвиток інноваційної довгострокової економіки. Важливо, що саме форум у такій складній геополітичній обстановці стає містком, який поєднує дослідників, інвесторів та експертів з країн ЄС, Центральної Азії, США, Індії, а також представників державного управління.

Нас об'єднує віра в те, що сьогоднішні глобальні виклики, за умови правильної оцінки та своєчасного підходу, дають можливість побудувати краще майбутнє у всіх секторах економіки та країнах світу», – зазначає директор Інституту економіки Латвійської академії наук Ніна Лінде.

Форум відкрила член Європейського парламенту, комітету з економічних і монетарних питань та навколишнього середовища, професор, доктор Інесе Вайдере. З вітальним словом виступила Президент Латвійської академії наук Іварс Калвінс.

Було організовано понад 20 панельних дискусій з найактуальніших тем: Як отримати доступ до найкращих світових технологій та компетенцій? Як підвищити ефективність відкритих інновацій на практиці? Як вибрати ефективні інструменти для відкритих інновацій? Як сприяти розвитку творчості та мотивацію досягнень у школі, виші, на підприємстві? Також на порядку денному були й інші актуальні теми, що мають дати відповідь на глобальні виклики сучасної економіки.

ВЗГ ХНУВС