Доцентка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Антол пройшла онлайн-курс «Гендерна рівність та протидія сексуальним домаганням у військовій сфері» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Вона успішно пройшла тестування та отримала сертифікат.

Ірина Антол отримала базову інформацію щодо поняття гендеру, гендерних стереотипів, гендерної дискримінації та гендерної рівності; дізналася про міжнародні зобов'язання України у запровадженні політики гендерної рівності в секторі безпеки та оборони; навчилася виявляти, протидіяти та запобігати сексуальним домаганням; дізналася, як діяти, якщо людина постраждала від сексуальних домагань, та як допомогти, якщо ви стали свідками такої поведінки; вивчила успішний міжнародний досвід розв’язання проблематики сексуальних домагань у збройних силах.

Курс розроблений ГО «Інститут гендерних програм» у межах інформаційної кампанії «Невидимий батальйон 3.0. Сексуальні домагання у військовій сфері в Україні» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

ВЗГ ХНУВС