Доцентка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидатка психологічних наук, доцентка Світлана Лозова на запрошення ректора Національної академії оборони Латвії, полковника Маріса Утінанса прочитала лекції для представників правоохоронної системи – слідчих, суддів, прокурорів, експертів Латвії. Як запрошена експертка, вона взяла участь у конференції «Правовий аспект у воєнний час. Структурні зміни в правоохоронних органах України (на основі досвіду після повномасштабного вторгнення російської федерації)». Захід було організовано за сприяння керівника Центру підготовки слідчих Національного коледжу поліції Лієніте Шикоре та керівника освітньої програми Центру Сігне Боле.

Під час роботи конференції обговорювалися питання щодо особливостей розслідування кримінальних правопорушень у районах безпосередніх бойових дій – прифронтової зони, на прикладі Харківського регіону. Учасники розкрили проблемні питання огляду місця події у воєнний час, пов'язаних із виявленням, документуванням та розслідуванням злочинів, використання безпілотних повітряних суден у межах проведення судової військової експертизи та багато інших.

Від колективу ХНУВС Світлана Лозова вручила проректору Національної академії оборони Латвії Гундарсу Соколовскісу пам’ятну книгу «Світло в кожному з нас. ХНУВС під час війни» і розповіла про діяльність Харківського поліцейського вишу під час війни та внесок його працівників у перемогу над ворогом.

Наприкінці семінару представники Національної академії оборони Латвії та Національного коледжу поліції висловили подяку Світлані Лозовій за успішну та професійну співпрацю між установами України та Латвії щодо обміну теоретичним і практичним досвідом.

ВЗГ ХНУВС