Представник Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні, керівник відділу з питань розслідувань міжнародних злочинів Міхал Вивода (громадянин Чеської Республіки) та радник із правових питань КМЄС Олександр Іщенко з робочим візитом відвідали Харківський національний університет внутрішніх справ.

Візит розпочався зустріччю представників КМЄС із начальницею відділу міжнародного співробітництва ХНУВС Тетяною Матюшковою та заступником декана факультету № 4 Юрієм Онищенком. Вони обговорили напрями подальшої співпраці між Харківським національним університетом внутрішніх справ і Консультативною Місією Європейського Союзу в Україні. Зокрема, йшлося про проведення представниками КМЄС 4-денного тренінгу з OSINT для представників науково-педагогічного складу з метою подальшого проведення ними відповідних тренінгів як зі здобувачами вищої освіти, так і з іншими представниками науково-педагогічного складу ХНУВС. Також про внесення відповідних питань у навчально-методичні матеріали навчальних дисциплін, які викладаються в університеті, зокрема «Поліцейська діяльність у кіберпросторі».

Під час цього візиту Міхал Вивода проведе для курсантів факультету № 4 два одноденні тренінги щодо використання відкритих джерел інформації (OSINT) під час розслідування воєнних злочинів. Заняття орієнтовані на поглиблене вивчення курсантами основних джерел OSINT і оволодіння практичними навичками з використання найбільш дієвих інструментів OSINT з метою встановлення особистостей воєнних злочинців і розслідування воєнних злочинів. Тренінги проводитимуться для курсантів, які вже мають певний рівень знань і досвід виконання відповідних завдань у межах Навчально-тренувального центру пошуку та аналітичної роботи у кіберпросторі ХНУВС, беруть участь у проєкті «Online Fraud Prevention» із створення та наповнення бази даних, виявлених в інтернеті повідомлень від жителів України про осіб, які можуть бути причетними до окремих видів злочинів тощо.

ВЗГ ХНУВС