Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 ХНУВС Юлія Загуменна була відібрана для участі у міжнародній програмі наставництва «Business and Human Rights (BHR): Mentorship Program for Ukrainian Early Career Researchers (Підтримка молодих дослідників для розвитку стійких бізнес-моделей в Україні)» (BHR4Ukraine). Захід є спільною ініціативою Інституту прав людини і гуманітарного права Рауля Валленберга (Швеція) та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (Харків, Україна), за підтримки Шведського інституту в межах Програми сусідства Балтійського моря SI – Спеціальний виклик Україна.

Мета програми наставництва, яка триватиме з червня 2024 року до березня 2025 року, – підвищення спроможностей аспірантів і молодих дослідників у галузі бізнесу та прав людини. Вона зосереджена на ролі стійких та відповідальних бізнес-практик у відновленні та інтеграції України до ЄС. Учасники братимуть участь у серії з п'яти вебінарів, семінарах швидкого реагування та спільних дослідницьких проєктах, спрямованих на просування бізнес-моделей, орієнтованих на права людини.

Програма офіційно розпочалася зі вступної зустрічі. Ця початкова сесія задала тон для глибоких дискусій щодо еволюції та майбутнього розвитку концепцій бізнесу та прав людини, забезпечуючи міцну основу для дослідницьких ініціатив учасників.

ВЗГ ХНУВС