Відбулася зустріч проректора університету Олександра Музичука та начальниці відділу міжнародного співробітництва Тетяни Матюшкової з представниками КМЄС в Україні – керівником відділу з питань розслідування міжнародних злочинів Міхалом Виводою та старшим радником цього відділу Гари Корріґаном. Мета зустрічі – планування та проведення спільних освітніх заходів.

Міхал Вивода відзначив важливість і сталість співпраці між ХНУВС і КМЄС в Україні в умовах воєнного стану та поінформував представників університету про підготовку тренінгу з OSINT (advanced level) для науково-педагогічного складу вишу. Його проведення заплановано на січень 2025 року за участю експертів із Великобританії. Гари Корріґан проаналізував потреби університету у проведенні тренінгів за різною тематикою й зазначив, що їх реалізація супроводжуватиметься експертною й технічною підтримкою КМЄС.

Олександр Музичук подякував представникам КМЄС за багаторічну плідну співпрацю з університетом за різними аспектами освітнього процесу та наукової діяльності, наголосив на важливості проведення запропонованих Міхалом Виводою тренінгів й запросив експертів відділу з питань розслідування міжнародних злочинів долучитися до колективів авторів – розробників навчальних посібників із розслідування окремих видів воєнних злочинів.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо проведення експертами відділу з питань розслідування міжнародних злочинів тренінгу з OSINT за системою «Тренуй тренера» для викладачів університету, а для курсантів – триденного тренінгу із розслідування міжнародних злочинів, гуманітарного права, кримінального аналізу, пошуку інформації з відкритих джерел, розслідування сексуальних злочинів, пов’язаних із воєнним конфліктом, інтерв’ювання потерпілих, свідків та підозрюваних за системою PEACE тощо. Продовжуватиметься також і взаємодія щодо проведення у ХНУВС міжнародних науково-практичних конференцій за участі представників КМЄС, залучення європейських фахівців до розроблення навчально-методичної літератури для забезпечення освітнього процесу вишу тощо. Представники ХНУВС і КМЄС в Україні визначили напрями подальшої комунікації з метою реалізації досягнутих домовленостей.

ВК ХНУВС