Шановні колеги! З нагоди річниці вступу України до Ради Європи (18 жовтня 1995 року) запрошуємо усіх бажаючих долучитися до проходження курсу на платформі HELP «Міжнародне гуманітарне право та права людини».

Цей курс був розроблений у 2024 році програмою Ради Європи «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, в тому числі під час війни», реалізованого в межах Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та реконструкція» 2023–2026 роки (https://rm.coe.int/action-plan-ukraine-2023-2026-ukr/1680aa8282).

Курс розкриває, як право прав людини продовжує застосовуватися в ситуації збройного конфлікту поряд з міжнародним гуманітарним правом – особливим режимом міжнародного публічного права, покликаним захищати базові цінності людства під час війни. Він пояснює відповідні правові рамки взаємодії міжнародного права прав людини та міжнародного гуманітарного права, досліджує, як саме вони застосовуються на практиці, коли йдеться про ключові права людини, такі як право на життя, абсолютна заборона катувань та інших форм жорстокого поводження, право на свободу, право на справедливий судовий розгляд тощо. У курсі також представлена відповідна практика Європейського суду з прав людини та міжнародних кримінальних трибуналів.

Після проходження навчання Ви зможете згенерувати електронний сертифікат про успішне проходження курсу.

Детальніше можна ознайомитися із курсом за посиланням: https://rm.coe.int/international-humanitarian-law-course-brief-ukrainian/1680b05d5a

Посилання на платформу та курс: https://help.elearning.ext.coe.int/enrol/index.php?id=7456

Інформацію про інші міжнародні заходи можна переглянути за посиланням: https://univd.edu.ua/en/posts.