Помічниця ректора з гендерних питань, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан взяла участь у консультаціях щодо проєкту Закону про статус осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією Російської Федерації проти України, та невідкладні проміжні репарації № 10132 від 09.10.2023 року.

Учасники обговорили пропозиції та зауваження до проєкту Закону № 10132 для їх врахування до другого читання. Мета зустрічі полягала в обговоренні основного пакету соціальної підтримки та допомоги, який має містити Закон із врахуванням потреб постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК).

Учасники/ці заходу: представники/ці громадських організацій, регіональних коаліцій 1325, організацій та ініціативних груп, постраждалих від СНПК, представники/ці робочої групи з розроблення законопроєкту.

Захід проведено завдяки підтримці Європейського Союзу в межах проєкту «Вистоїмо разом», що впроваджується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з Громадською організацією «Ла Страда– Україна» та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем».

ВЗГ ХНУВС