У межах військово-патріотичного виховання молоді та напередодні Дня захисників і захисниць України для студентів факультету № 6 відбулась онлайн-зустріч із начальницею Південно-східної філії Українського інституту національної пам’яті кандидаткою історичних наук Марією Тахтауловою та ветераном російсько-української війни, колишнім заступником командира однієї з бригад Слобожанщини Артемом Ревчуком.

Марія Тахтаулова пояснила студентам походження та суть Дня захисників і захисниць України. Окремо було проілюстровано українські мілітарні традиції, які йдуть від періодів боротьби за українську державність і вшановують героїв України.

Артем Ревчук розповів про свій бойовий шлях, який розпочався у добровільному підрозділі серед звичайних харків’ян, які стали до зброї для захисту своєї землі. Він поділився власними спогадами про оборону Слобожанщини і визволення Харківщини.

Наприкінці зустрічі студенти подякували в особі гостя всім захисникам та захисницям за їхню мужність, відвагу, за можливість жити та навчатися, за кожен день у вільній, незалежній країні!

ВЗГ ХНУВС