Професорка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Надія Демиденко провела для студентів 2 курсу спеціальності «Право» кураторську годину «Ніколи знову!» до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, який датується 22 червня.

Студентка 2 курсу Валерія Кочура у своєму виступі зазначила, що Друга світова війна стала найкривавішим глобальним конфліктом в історії людства. У серпні 1942 року вся територія України була окупована. Під час бойових дій, через окупаційний терор і примусовий вивіз до Німеччини Україна втратила близько 8-10 млн людей, було зруйновано понад 700 міст і містечок, 28 тис. сіл.

Надія Демиденко розповіла, що на фронтах Другої світової війни воювали 577,6 тис. жителів Сумської області, зокрема понад 350 тис. у регулярній армії. Не повернулися з поля бою 154,5 тис. воїнів-земляків. Вагомий внесок у перемогу внесли сумські партизани, тому Сумщину по праву називають колискою партизанської слави.

Сьогодні, потерпаючи від військової російської агресії, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, безпеки та миру і схиляємо голови у хвилині мовчання перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрала війна.

Сумська філія ХНУВС