З нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку Науковим товариством студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено освітньо-науковий семінар «Діяльність університету в контексті реалізації цілей сталого розвитку», спікером якого виступив заступник голови Наукового товариства Симон Сербенюк.

У заході взяли участь представники курсантсько-студентської молоді університету, молоді вчені, науково-педагогічні та наукові працівники. Обговорювалася історія становлення та інституалізація поняття «сталий розвиток». Окрему увагу було приділено розгляду змісту цілей сталого розвитку, проголошених резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 25 вересня 2015 року № 70/1, а також нормативним документам, що регламентують забезпечення дотримання Цілей сталого розвитку та основним напрямам діяльності Харківського національного університету внутрішніх справ в контексті реалізації цілей сталого розвитку.

Важливим питанням став розгляд провідних міжнародних рейтингів закладів вищої освіти, оцінювання яких здійснюється на основі аналізу діяльності, спрямованої на реалізацію цілей сталого розвитку. Основні вимоги до ЗВО для отримання високих показників були наведені на прикладі таких рейтингів як «Times Higher Education Impact Rankings» та «QS World University Rankings: Sustainability».

ВЗГ ХНУВС