Засідання наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 «Актуальні проблеми теорії та історії права» було присвячено Всесвітньому дню науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development). Засідання провела професорка кафедри Юлія Загуменна, яка підкреслила важливу роль науки в суспільстві, наголосила на важливості та актуальності науки в нашому щоденному житті, розповіла про особливості науково-дослідної діяльності здобувачів вищої освіти.

Юлія Загуменна розповіла присутнім, що вже третій рік поспіль у Харківському національному університеті внутрішніх справ проводиться конкурс наукових робіт, присвячених дню заснування університету. Основні завдання конкурсу – виявлення та розвиток обдарованих здобувачів вищої освіти, сприяння реалізації їх здібностей, стимулювання творчого самовдосконалення студентсько-курсантської молоді; популяризація науково-пошукової роботи з використанням досягнень сучасних інноваційних технологій, залучення провідних наукових, науково-педагогічних працівників університету до творчої роботи з обдарованою молоддю.

Наприкінці засідання учасники оговорили майбутні пріоритетні напрями наукової діяльності та участь у наукових заходах і конкурсах.

ВЗГ ХНУВС