Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко взяла участь у ІІ Міжнародній науковій конференції «Ukrainistyka Wrocławska: lingua, litterae, sermo», яку організував і провів Вроцлавський університет (Польща). До заходу долучилися  науковці з України та Польщі, об’єктом дослідження яких є українська філологія. На двох секціях – мовознавства і літературознавства – учені розглянули актуальні проблеми граматики й лексики української мови; викладання української як іноземної; питання національної ідентичності в українській літературі; поезію, прозу та публіцистику української діаспори, а також російсько-українську війну в літературі, медіа та інших дискурсах.

Наталія Кобилко виступила з доповіддю «Жанрово-стилістичні особливості романів-трилерів Поліни Кулакової», де продовжила дослідження популярного жанру сучасної літератури. На прикладі творів «Дівчина, яку ми вбили» та «Корсо» проаналізувала образи вбивць, їхній шлях від скоєння злочину до каяття. Також було виокремлено композиційні особливості романів, що дозволяє віднести їх до жанру трилеру.

Масштаб наукової конференції підтверджує важливий статус української мови, літератури та культури у світі, а також актуальність тем, порушених науковцями.

ВЗГ ХНУВС