Присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які поклали свої життя, відстоюючи принципи демократії, свободу і незалежність України, право українців визначати своє майбутнє. Для обговорення гуртківцям було запропоновано тему «Проблеми правового забезпечення організації і діяльності Національної поліції України та інших правоохоронних органів з початку широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України». Керівниця наукового гуртка – доцентка кафедри, кандидат юридичних наук, професор, полковник поліції Ірина Казанчук – окреслила важливість патріотичного виховання молоді, наголосила на особливій ролі органів Національної поліції у процесі відсічі збройної агресії РФ, створенні безпекового простору в регіонах та відновленні територіальної цілісності незалежної України. Головне завдання правоохоронця – сумлінно виконувати службові обов’язки, бути патріотом своєї держави, гідно нести звання офіцера Національної поліції.

Під час засідання Ірина Казанчук звернула увагу на перспективи участі курсантів у наукових заходах університету та інших закладів вищої освіти, вимогах написання якісної наукової статті та її публікації у вітчизняних фахових виданнях, дотримання правил академічної доброчесності. З курсантами було обговорено тематику наукових робіт, стандарти академічної доброчесності, зміни, які відбулися у діючому законодавстві України з моменту введення в Україні правового режиму воєнного стану. Також було заслухано тези доповідей членів гуртка, підготовлених до науково-практичних конференцій.

Наприкінці засідання було підкреслено доцільність подальшої науково-дослідної діяльності здобувачів вищої освіти, що сприяє підвищенню іміджу університету – одного з провідних закладів вищої освіти з підготовки кадрів для Національної поліції України.

ВЗГ ХНУВС