Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна та доцент кафедри Віктор Лазарєв взяли участь у науково-методичному семінарі «Інноваційні методи викладання теоретико-правових дисциплін», який проходив у формі відеоконференції на базі юридичного факультету Національного авіаційного університету.

У семінарі взяли участь науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти України, які поділилися досвідом підготовки висококваліфікованих юристів, впровадження новітніх методик викладання історико-правових дисциплін.

Юлія Загуменна виступила із доповіддю: «Перспективи розвитку інтерактивного викладання в контексті теоретико-правових дисциплін». Вона наголосила на важливості інтерактивного підходу до навчання, який дозволяє залучити здобувачів вищої освіти до активного процесу освіти, забезпечуючи більш глибоке розуміння предмета та розвиток критичного мислення.

Віктор Лазарєв виступив із доповіддю на тему: «Запобігання плагіату в освітньому середовищі». Він представив низку рекомендацій щодо підвищення обізнаності про плагіат, впровадження ефективних систем перевірки робіт на плагіат та розробку освітніх програм, які навчають цитуванню та належному використанню джерел.

Напрацьовані матеріали науково-методичного семінару будуть впроваджені кафедрою теорії та історії держави і права в освітній процес.

ВЗГ ХНУВС