Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 ХНУВС. Керівниця гуртка – доцентка кафедри, кандидатка юридичних наук, професорка, полковник поліції Ірина Казанчук окреслила важливість наукового дослідження проблем кадрового забезпечення органів Національної поліції. Вона зазначила, що в умовах воєнних дій в Україні важливим є пошук шляхів удосконалення правових засад підготовки і перепідготовки кадрів для органів (підрозділів) Національної поліції України, розвиток освітнього процесу і реалізація освітніх програм у ЗВО системи МВС України з урахуванням потреб стейкхолдерів, а також визначення особливостей професійно-психологічної підготовки і патріотичного виховання курсантів ХНУВС як майбутніх правоохоронців.

Доцентка кафедри, кандидатка юридичних наук, доцентка, майор поліції Ольга Кириченко звернула увагу на перспективи участі курсантів у наукових заходах університету та інших закладах вищої освіти, обов’язковість дотримання принципів і стандартів академічної доброчесності під час написання наукових робіт, обранні тематики наукових статей та їх публікації у вітчизняних фахових виданнях.

Працівниці кафедри разом із гуртківцями обговорили зміни у чинному законодавстві, яким врегульовано питання організації і діяльності органів Національної поліції України та інших правоохоронних органів в умовах воєнного стану, а також було заслухано тези доповідей членів гуртка до участі у науково-практичних конференціях.

ВЗГ ХНУВС