До Всесвітнього дня поезії та з нагоди 210-річниці від дня народження Тараса Шевченка у черговому засідання наукового гуртка взяли участь курсанти факультетів №№ 1–4, його керівниця, доцентка Інна Голопич, доцентка Вікторія Перцева та старша викладачка Олена Оверчук.

Темою засідання було обрано гасло «Дім – це Україна». Викладачки зазначили, що День поезії – це чудова можливість поговорити про роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія, як форма літератури, реагує на події найпершою.

Здобувачі освіти підготували цікаві доповіді, у яких звернулися до творчого доробку відомих українських поетів від давнини до сучасності, серед яких Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Василь Симоненко, Ліна Костенко, Галина Крук, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Ірина Шувалова, Катерина Калитко.

Наприкінці засідання гуртківці продекламували рядки улюблених поезій, у яких згадується рідний край, родинне тепло, дім…

Поняття «дім» для кожного українця набуло зараз щемкого, навіть сакрального значення. Дім для нас тепер – це про повернення й чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли нас розділяють тисячі кілометрів. Україна – це наш спільний дім, тепло якого дає сили і жити, і боротися за Перемогу.

ВЗГ ХНУВС